zaterdag 10 december 2011

Slapend communiceren

Geloof het of niet, maar ook als je slaapt communiceer je met je lichaamstaal. Lig je samen in bed, dan kan de slaaphouding iets zeggen over jullie relatie. Naarmate de jaren verstrijken kunnen hier  dan ook veranderingen en ontwikkelingen in plaatsvinden. Hoe dan ook, het blijft een afspiegeling van je emotionele toestand. Wat zegt jouw slaaphouding over je relatie?

Lepeltje lepeltje
Veilig en dichtbij. In de eerste drie tot vijf jaar van een relatie is dit een zeer gebruikelijke slaaphouding. Meestal is de man de omhelzer. Neemt de vrouw de achterste positie in, dan kan dat betekenen dat zij de meer gevende partner is of dat ze speciale koestering nodig heeft. 
 
Dakpansgewijs
Toewijding aan elkaar. In het begin van een relatie is deze houding vaak favoriet. Gewoonlijk is het de man die in de ‘koninklijke positie’ ligt. De vrouw ligt met haar hoofd op zijn schouder en toont hiermee de meer afhankelijke en inschikkelijke partner te zijn. Dit geeft haar een versterkt gevoel van kameraadschap en veiligheid.


De liefdeswieg
Dit is de meer versmolten versie van de dakpansgewijze houding. Vooral in een periode van crisis en bij behoefte aan speciale aandacht wordt deze slaaphouding aangenomen. Het kan overigens ook de vrouw zijn die de beschermende schouder biedt.

De omstrengeling
Intimiteit. Deze omstrengeling komt vooral voor tijdens het vurige begin van de liefde, maar sommige stellen nemen deze houding jarenlang steeds opnieuw aan, tijdens bijzondere momenten die ze delen. Ook kan het wijzen op afhankelijkheid van elkaar.

De cliff-hanger
Als je partner zich terugtrekt, hoeft dit niet per se een afwijzing te zijn. Misschien heeft hij of zij gewoon behoefte aan een goede nachtrust. Bovendien moet je niet vergeten dat er geen ‘goede’ of ‘slechte’ slaaphouding bestaat binnen een relatie. Iedereen heeft zo z’n eigen behoeftes.


Lees binnenkort onder andere wat je uit voetje vrijen op kunt maken en wat het betekent als je met je hoofd bij het voeteneinde belandt!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten