vrijdag 23 december 2011

Slapend communiceren (deel 2)

In het eerdere artikel vertelde ik je onder andere al wat het betekent als jij met je partner lepeltje lepeltje ligt en wat de liefdeswieg inhoudt. Zat jouw slaaphouding er niet bij? Misschien herken je jullie wel in een van de volgende posities.
 
Los verbonden
Na een jaar of vijf samenwonen voelen veel stellen zich zeker genoeg om de intimiteit in te ruilen voor wat meer comfort. Vaak slapen ze verbonden, als lepeltjes, maar met een beetje meer ruimte tussen hen in.

Voetje vrijen
Voortdurend lichamelijk contact is niet iets waar iedereen zich fijn bij voelt. Deze positie geeft vertrouwdheid weer en kan ook het gevoel van samenzijn waarborgen op momenten dat je niet tegen elkaar aan wil liggen, bijvoorbeeld als het erg warm is.

De zen-positie
Alleen, maar toch samen. Naarmate de tijd verstrijkt in de relatie stijgt de behoefte aan privacy tijdens het slapen. Er ontstaat een vernieuwd gevoel van individualiteit. Deze houding biedt onderlinge onafhankelijkheid, maar toch verbondenheid.
De achtervolging
De bewuste communicatie die overdag plaatsvindt, gaat ’s nachts gewoon verder. Na een ruzie kan één van de twee met de rug naar de ander toe gaan liggen. Die ander kan vervolgens tegen zijn of haar partner aan gaan liggen om het weer goed te maken.

De krab
Slaap jij of je partner in een zeer vreemde positie, dan kan dit uiting geven aan een onbewuste behoefte om van elkaar of uit de relatie weg te vluchten. Trek echter niet te snel conclusies! Soms ligt een bepaalde houding gewoon fijn. Al kan ik me dat hier niet bij voorstellen..

Geen opmerkingen:

Een reactie posten