zaterdag 14 januari 2012

Strike a pose! (deel 2)

Eerder liet ik je al een aantal ‘signature’ poses van enkele sterren zien en de betekenis hierbij. In deze post lees je onder andere waarom Renee Zellweger telkens weer haar rug naar ons toekeert.
Jennifer Lopez staat vrijwel altijd zwaaiend op de foto. Dit doet ze met haar armen bij haar lichaam en een voorzichtig handje, wat het bijna een koninklijke houding maakt. Ook de geroutineerde glimlach erbij schijnt volgens lichaamstaalexperts te betekenen dat ze heel goed weet dat haar fans haar aanbidden en dat ze zichzelf boven hen vindt staan.

Dat Nicole Kidman al lang rondloopt in Hollywood, is niet uit haar houding op te merken. Met haar handen knijpt ze haar tasje meestal een beetje angstvallig vast, wat stress betekent. Ook haar glimlach laat spanning zien. Zelf grapt ze weleens dat ze op de rode loper eruit ziet als een ‘hert dat in de koplampen kijkt’. Haar houding zegt volgens lichaamstaalexperts dat mensen niet te dicht bij moeten komen en dat ze faalangst heeft. Niet iets wat je bij haar verwacht als je het mij vraagt.

Renee Zellweger staat altijd met haar rug naar de fotografen toe, terwijl ze over haar schouder kijkt. Dit is overduidelijk geen natuurlijke houding en laat zien dat ze onzeker is en de touwtjes zelf in handen wil hebben. Die onzekerheid is ook te zien aan haar opgetrokken schouders. Ze zou ook rechtstreeks contact uit de weg willen gaan door met haar rug naar de mensen toe te staan. Daarentegen is het wel een vorm van aandacht trekken.

Niet alleen houdingen van beroemdheden laten ons veel over hen weten, ook met een steeds terugkerend handgebaar communiceren ze. Lees hier binnenkort meer over!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten